Välkommen

Välkommen! Jag är glad att just du är här och det ska bli spännande att se vad vi kommer att upptäcka tillsammans. För det här är en utforskande blogg.

Har du någonsin haft känslan av att du befinner dig mitt i ett spel där du gör ditt bästa för att göra de val som tar dig framåt så du utvecklas i spelet? Lite som filmen Truman Show. Och bakom kulisserna finns en produktionsledare som ger dig utmaningar och premier.

I den här bloggen vill jag dela en stor insikt. En insikt som har förändrat mitt liv. En förståelse som jag vill dela med mig av. Den handlar om hur vår verklighet tycks fungera, hur allt verkar hänga ihop, vad som kan vara den grundläggande meningen med livet, vilka vi är och var vi troligen kommer ifrån. Och allt började med insikten att det verkar väldigt troligt att vi lever i en simulerad verklighet. Att vi helt enkelt skulle kunna vara Avatarer … en Alf eller varför inte en Sims. Verkliga men ändå inte. Visst låter det konstigt? Det tycker jag med. Efter den insikten blev inget sig likt och det är det jag vill berätta om för dig i den här bloggen. Mitt liv är förändrat och jag tycker mig ha fått svar på mänsklighetens mest upprepade frågor. Nu kanske du tycker att jag tar i för mycket och undrar om jag verkligen har underlag att skriva om det här. Men följ med en stund till … vi kommer att utforska var vår forskning står idag. Kan det till och med vara så att vår forskning tvekar på tröskeln till den virtuella verkligheten? Tvekar … på grund av att det därefter följer ett frågetecken? För om verkligheten skulle vara virtuell, vad innebär det då för vår fysik, vår kemi, vår biologi … ja vad innebär det för våra liv? Den här bloggen ger oss möjlighet att ta steget in i den virtuella verkligheten, spela spelet och utforska vad det får för konsekvenser i våra liv. Vi kommer att gå bortom rådande vetenskap och kika in i ett nytt paradigm (tankesätt inom vetenskapen). Ett paradigm som kan ge oss den stora bilden av hur allt som är fungerar tillsammans. Bildligt talat kan det ge oss möjlighet att fullfölja vårt stora existentiella verklighetspussel som just nu ligger utspritt i sammanpusslade smådelar som inte riktigt passar ihop med varandra.

En teaser

Du som blev nyfiken och vill veta mer, ta gärna en titt på videon. Den presenterar en vetenskaplig teori som vänder på våra invanda begrepp och ger oss ett nytt perspektiv. Här träffar du fysikern, medvetenhetsforskaren och författaren Tom Campbell som skapat en TOE (Theory Of Everything) som utgår från The Big Picture. Ett perspektiv som ingen vetenskapsman utforskat hittills.

Text: Titti Nordieng